Huren op basis van anti-kraak

Er zijn in Nederland talloze panden die leegstaan, om wat voor reden dan ook. In afwachting van koop, sloop of renovatie, willen de eigenaren van deze panden voorkomen dat ze gekraakt worden of verloederen. De beste oplossing? Zorgen dat deze leegstaande panden bewoond worden.

De panden worden, indien nodig, geschikt gemaakt voor bewoning door er sanitaire voorzieningen in aan te brengen en te zorgen voor verwarming.

Als bewoner van zo'n pand betaal je slechts een minimale maandelijkse woonvergoeding. Tijdelijk wonen, antikraak, is goedkoop: veel ruimte tegen lage lasten. Het is echter geen huur; je hebt dus geen huurbescherming.

Voor deze vorm van wonen gelden wel een aantal voorwaarden:

We kunnen geen garantie afgeven hoe lang je ergens kunt blijven wonen. Je moet daarom zeer flexibel zijn en er geen problemen mee hebben dat je, nadat we je ingelicht hebben, binnen 2 weken het pand moet verlaten. Natuurlijk stelt Sleutelklaar alles in het werk om je een passende nieuwe woonruimte aan te bieden. Garanties kunnen wij hiervoor echter niet geven.

Indien het pand waarin jij woont te koop staat, kan het voorkomen dat potentiële kopers het pand willen bezichtigen. Hiervoor wordt uiteraard van te voren een afspraak over gemaakt. Het is daarom wel van belang dat je te allen tijde zorgt dat het pand er netjes en representatief uitziet.

Antikraak woningen zijn woningen of panden die bewoond worden ter voorkoming van kraken of verloederen. Deze panden moeten daarom ook permanent bewoond worden en zijn niet geschikt voor studenten die in de weekends naar hun ouders gaan.

Houd je van avontuur en zie je het als een uitdaging om op verschillende plekken, in bijzondere panden te wonen dan is wonen op basis van antikraak een hele leuke manier van wonen.